Easyweb AS X
Skrevet av:
Gaute Terland
Anslått lesetid:
ca. 2 minutter

5 år i Sandefjord og Easyweb

1. Mars 2021 var det 5 år siden jeg pakket flyttelasset og flyttet «hjem» til Sandefjord for å jobbe i Easyweb. Jeg har vært med i 5 av selskapets 10 år, og for noen år det har vært!

Fra Oslo til Sandefjord

Som Sandefjording var det i 2010 nærmest obligatorisk å ta turen til hovedstaden for utdanning – så også for undertegnede. Etter 5 år med skole og en Bachelor- og Master-grad i sekken startet jobbsøkingen i hovedstaten.

Jeg hadde alltid tenkt at jeg skulle hjem på «ett eller annet tidspunkt», men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli så tidlig som i 2016.

«Hjem til jul»

Julen 2015, etter å ha jobbet deltid som analytiker i TTO en periode møtte jeg tilfeldig Anders på Sandefjordarrangementet «Hjem til jul».

Jeg kjente til både Anders og Easyweb fra før, og hadde lenge vært interessert og nysgjerrig på det han hadde fått til. Han kunne fortelle om et Easyweb som hadde hatt stor utvikling de siste årene (etter oppstart i Sandefjord 2014) og at de nå søkte etter folk og hadde 2 stillinger ute.

Jeg bestemte meg for å søke for å få litt mer informasjon og ta en prat med Anders i en litt mer formell setting; for «hva hadde jeg å tape».

«Hjem til jul ble hjem til jobb» for Olav og meg i 2016.

Intervjuprosess og et vanskelig valg

Søknad ble skrevet, sendt, og jeg ble innkalt til intervjuer og fikk mer informasjon om Easyweb.

Et frø var sådd og jeg begynte mer og mer å leke med tanken på å flytte hjem til Sandefjord og være med på å utvikle meg selv og forhåpentligvis også Easyweb positivt.

Jeg trivdes veldig godt i «storbyen» Oslo og jeg må innrømme at jeg var veldig skeptisk til å flytte hjem til «lille og rolige» Sandefjord.

Jeg veide til slutt fordeler opp mot ulemper og bestemte meg for å takke ja til jobbtilbudet jeg var heldig å få og flytte hjem til Sandefjord både som «førstemann i gjengen» og noen år før planen.

Klar for nye utfordringer i «ny» by og ny jobb.

Lærerikt, krevende, morsomt og inspirerende

Jeg merket raskt at jobben i Easyweb var noe jeg likte godt; det var krevende og hardt arbeid, men man så veldig fort resultater av det som ble gjort – både for egen del og på prosjektene til kundene.

I tillegg var det ett bra arbeidsmiljø å komme inn i med 3 (snart 4) unge, hyggelige og motiverte kolleger.

Vi jobbet i en digital bransje i stor utvikling, med spennende kunder, varierte prosjekter og med flinke samarbeidspartnere. Jeg ble imponert over både Easyweb og også Sandefjord som «næringslivsby».

Jeg følte at jeg utviklet meg og lærte nye ting hver dag. Jeg legger ikke skjul på at det har blitt noen lange arbeidsdager og at det har blitt lagt ned mye jobb på disse 5 årene – men det har alltid vært lystbetont og givende for meg.

Dette var sant i 2016 og jeg føler det samme den dag i dag; jeg er stadig borti nye ting og får tilegnet meg ny kunnskap både om faget og mennesker.

Har ikke angret

Det er litt «klisje» å si, men jeg har (på tross av mine tvil), aldri angret på at jeg valgte å bytte ut Oslo med Sandefjord og Easyweb.

Det har gitt meg mange utfordringer, seire og tap, og gleder både i jobb og på privaten.

På mange måter kan man argumentere for at å ta sjansen på Sandefjord og Easyweb er det beste valget jeg har gjort hittil i mitt 31 år lange liv.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å takke Anders for at han valgte å ta sjansen på en nyutdannet 26-åring i en kritisk fase i oppbyggingen av hans «hjertebarn» Easyweb.

Takk for mine første 5 år – håper og tror det blir mange flere!